Źródło: http://bio-nutrition.pl/
Naturalne dodatki do żywności w produktach codziennego spożycia
Naturalne dodatki do żywności to cenne oleje, wyciągi i sproszkowane, skoncentrowane składniki o dobroczynnym działaniu. Przybierają różnorodną formę, aby łatwiej można było je włączyć do pożywienia. W wielu przypadkach mają neutralny lub łagodny smak i aromat. Sprawdź, jakie składniki odżywcze warto wziąć pod uwagę, komponując codzienne posiłki, aby wspierać zdrowie czy walkę z dolegliwościami.
Składniki odżywcze prosto z natury
Naturalne wysokojakościowe białko, nasiona, jagody czy tłuszcze roślinne i zwierzęce? Wyekstrahowanych w nowoczesny sposób cennych składników jest wiele, a stałe badania nad składem i sposobami pozyskiwania pozwalają na uzyskanie najlepszych formuł. Nowoczesne laboratoria opracowują innowacyjne produkty, aby sprostać wymaganiom konsumentów oczekujących najwięcej.
Tłuszcze roślinne z orzechów kokosowych
W przypadku oleju z kokosa to źródło oraz metoda pozyskiwania decydują o jego właściwościach. Wybierz olej kokosowy bez tłuszczów trans czy heksanu, również w postaci smacznej śmietankowej emulsji. Sprawdź nasze produkty i wybierz te, które najbardziej odpowiadają twoim potrzebom, również w postaci kompleksowych specyfików z MCT.
Oleje morskie i ich znaczenie w diecie
Zdrowe kwasy tłuszczowe Omega-3 EPA i DHA, Omega-6 oraz ich właściwa proporcja w diecie są niezwykle ważne, podobnie jak witaminy A oraz D. Naturalne źródło zdrowych tłuszczy znajduje się w olejach pozyskiwanych z ryb morskich oraz krylu. Bez właściwej podaży mogą pojawić się problemy z utrzymaniem w zdrowiu układu sercowo-naczyniowego, stawów czy mózgu i oczu.